Млада жена разказа за необичайна случка в столичен автобус и призова

...
Млада жена разказа за необичайна случка в столичен автобус и призова
Коментари Харесай

Младежи с качулки заобиколиха момче в столичен автобус. Какво му направиха?

Млада жена описа за необикновена случка в столичен рейс и прикани всеки, който може да даде информация по случая, да го направи. Постът й обаче провокира разнородни мнения - съответно ли е работила дамата, за какво никой не е взел отношение на момента, толкоз ли сме изплашени като общество от насилието във всичките му форми, че избираме да реагираме във Фейсбук вместо да се обадим на 112...

Ето какво разказа столичанката в обществените мрежи:

" Днес в рейс 94 посока Софийски университет към 17:10-15 на спирка " 6 септември " се качват 4-ма очевидно несъответстващи младежи (едва ли бяха и пълнолетни), задачите облечени в черни облекла. При качването си поставят качулки и слънчеви очила и се запътват в задния завършек на автобуса, като отиват до момче, което седи на най-задната седалка и го наобикалят.

Не се виждаше от моето състояние какво се случва тъкмо, хора, седящи по-близо, могат да кажат дали не посегнаха на момчето по някакъв метод. Правеха странни жестове и говореха на висок звук, никой от близкостоящите не реагираше, надлежно аз също, тъй като бях и в другия завършек на автобуса.

Слизайки на спирка Граф Игнатиев започнаха да тичат бързо в посока стадион Васил Левски и изчезнаха. Не мога да преценява какво се е случило тъкмо и дали не са ограбили момчето, което бяха наобиколили, дали леката блъсканица, която сътвориха, не беше умишлена и да не са създали нищо просто.

Апелирам да бъдат тествани камерите в рейса по това време. Също към родителите моля да си възпитават лекетата. Сега може и да не са създали нищо, макар че държанието им говореше друго, само че идващия път сигурно ще. Пазете се. "

И реакциите на софиянци:

" Ето поради тези реакции сме на това състояние. Вие разбираемо да ви е боязън, само че не можахте ли да надигнете глас, мъжете да отидат да видят?! Или най елементарно е да си затворим очите и след това да желаеме камери да се гледат… в случай че примерно недай боже е наръгано момчето, камерите няма да предотвратят случилото се… водачът може да се предизвести, да не се отварят вратите и да се извика полиция и още хиляди неща на момента… "

" Не била реагирала, че била надалеч. Абе разкрещете се! Обадете са на полицията! Викнете на водача да блокира вратите! Стадо овце. Пълни идиоти! Някой ще бъде пребит пред вас и вие ще бъдете! Другите не реагираха и аз не реагирах! "

" Не се засягайте. В никакъв случай не ви упреквам в каквото и да е. Пак споделям, не всички реагират по този начин първосигнално и несъмнено това е добре, тъй като хората би трябвало да имат и възприятие за самозапазване. Но в действителност едно позвъняване на 112 може би нямаше да заплаши вас или останалите пасажери. Също по този начин разбирам и че хората постоянно в положение на боязън, не са способни да реагират съответно. Не ви упреквам в каквото и да е, явно сте взели отношение, откакто сте описали по този начин в детайли и призовавате да се задействат виновните за това институции. "

А вие какво мислите?

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР